Kristin Lavransdatter

 

NYHET

Du kan allerede nå sikre deg billetter til Kristin Lavransdatter 2022!

Dette gjøres via Otta Kulturhus sine sider: https://www.ottakulturhus.no/kristin-lavransdatter-dz53jjg/#tickets

Premieren er 24. juni og spelet går frem til 2. juli. 

I tillegg har de andre spennende arrangement for både store og små, som du absolutt bør få med deg.

Se oversikt her: 

Program Kristin Lavransdatter

 

***

Følg med her for mer info:

Hjemmeside

Facebook

 

***

 

Kristinspelet er et uteteater, som bygger på trilogien av Sigrid Undset om Kristin Lavransdatter. Kristinspelet, også kjent som Kristin Lavransdatterspelet, arrangeres hver sommer på Jørundgard i Sel – siden 1999. Forestillingen baserer seg på Sigrid Undsets nobelprisvinnende verk; trilogien om Kristin Lavransdatter

 

Fortellingen har en lokal tilknytning, gjennom at Sigrid Undset hentet inspirasjon fra området til sitt forfatterskap, fra tidlig ungdom og opp i voksen alder.​ 

 

Kristin Lavransdatter er en vakker og sart kjærlighetshistorie, en historie om det dypt mellommenneskelige. Om hvordan savn, lengsel og lidenskap blir satt opp mot religion, tradisjoner og familiebånd. 

 

Sel Teaterlag lover fartsfylte massescener, hester, dramatikk, latter, tårer og masse teater, sier regissør Marie Nikazm Bakken om årets spel. Marie skriver også et nytt manus basert på triologien til Sigrid Undset. I 2020 var det 100 år siden Kransen første gang ble gitt ut. Det er 22 år siden historien om Kristin Lavransdatter ble satt opp som spel på Jørundgard for første gang. Sel teaterlag har vært produsent for spelet siden 2011.

 

Her samarbeider både profesjonelle og amatører på- og bak scenen. For å sitere en av mange publikummere i 2019: ”En flott forestilling, tettpakket med sterke scener og nydelige skuespillerprestasjoner som kaller fram både klump i halsen, smil og latter.” (Reidun Barbakken)