Ting å gjøre

Otta - byen ved Rondane ligger ved elvemøtet mellom Gudbrandsdalslågen og Ottaelva.
Fargekontrasten her et vakkert skue.
Midt mellom Oslo og Trondheim, der E6 møter Riksvei 15 som går til Vestlandet. 
Byen ved Rondane byr på et yrende kafeliv og et stort utvalg av butikker og tjenester.
I tillegg kan nærområdet by på flere fine opplevelser og overnatting med kort vei til Rondane. 


Dagsturhytta
Dagsturhytta finner man 1,6 km og 300 høydemeter opp fra Otta sentrum. Her vandrer man på råk som gjennom lange tider har blitt benyttet av husmannsfolk og skiferarbeidere på vei til eller fra hjem og arbeid. Følger man råkene i dag finner man en moderne og arkitektonisk utformet kvilehytte - plassert med utsikt til Rondane, Otta, elvemøtet og Bredebygden. Med vedovn og store glass, er det rom for både å varme seg, nyte utsikten, lese en bok eller spise lunsj på Mikkellykkja.

Les mer​


Pillarguritoppen og Thokampen
Her er det flere turer som er fine å gå. En av de, er til Pillarguritoppen og Thokampen. Pillarguri varslet dølene som ventet ved Kringen, ved å blåse i luren da skottetoget kom nedover dalen i 1612. Et flott utsiktspunkt mot Rondane i nord og utover dalen.
Videre til Thokampen fra Pillarguritoppen kan du besøke Marcellohytta eller «Sameti». Hytta til Marcello Haugen, også her er det flott utsikt.

Les mer - Pillarguritoppen

Les mer - ThokampenExplore Sjoa
Ligger naturskjønt til i rolige omgivelser mellom elven Sjoa og nasjonalparkene Rondane og Jotunheimen. Vi tilbyr et bredt spekter av aktiviteter for små og store grupper, både til lands og til vanns. På tunet er det store grøntarealer hvor man kan spille volleyball, klatre i klatrevegg, bade, eller bare slappe av med en lokal øl. 
Rafting er vårt mest populære produkt, men vi tilbyr også Via Ferrata, juving, klatring, elvebrett, tauaktiviteter og teambuilding på forespørsel.   
Besøk hjemmesideGlittersjå Fjellgård
Velkommen til en unik fjellgård med gamle velholdte hus og gamle norske dyreraser. Glittersjå ligger nydelig til ved i Murudalen ved foten av Jotunheimen.
Hos oss finner du storslått natur, og stedet er en hyggelig tumleplass for både store og små. Stedet ligger ved foten av Jotunheimen og har utsikt direkte til Glittertind fra tunet.
Besøk hjemmeside
  


Otta Kulturhus

Sammen med Oppland Fylkeskommune og i samarbeid med Nord-Gudbrandsdal
videregående skole på Otta, har Sel kommune etablert et nytt og moderne kulturhus.
Otta Kulturhus er en spennende møteplass og et kultursenter for hele Nord-
Gudbrandsdalen. Huset ble offisielt åpnet 20. november 2010. Kulturhuset er bygget for
gjennomføring av forskjellige typer arrangementer, både små og store. I tillegg har
kulturhuset en moderne kino.
Otta Kulturhus har en unik arkitektur med hellende yttervegger kledd med lokal skifer fra
Otta. Bygget har felles inngang, foajé, gjestegarderobe og kantine/kafé med den
videregående skolen. Sel kommune står for driften av kulturhuset, som er det største og mest moderne i sitt slag mellom Lillehammer og Oppdal.

Besøk hjemmeside

 

Arctic Dome Rondane

Arctic Dome Rondane ligger på Høvringen ved Rondane Nasjonalpark. Vi gir deg glamping luksus med høy komfort i fjellet. Når vinden rusker i teltduken og det knitrer på peisen senker pulsen seg. En myk og deilig seng venter på deg etter en dag i fjellet.

Vi har tre ulike domer. En for kjærestepar – en litt større for familier og en for forsamlinger. De er plassert litt ulikt i området Høvringen. Vaske muligheter innendørs og utedo ikke langt fra domen. Domen holder seg oppvarmet av multifuel og vedovn.
Besøk hjemmeside

 

Jørundgard Middelaldersenter

Jørundgard ligger med sine 16 hus og stavkirke ved E-6 i Sel, 13 km nord for Otta, byen ved Rondane og Nasjonalparkriket med Høvringen som en av de nærmeste naturperlene.
Garden er en rekonstruert middelaldergard som ble bygget til filmen om Kristin Lavransdatter og består av 16 hus og vigslet stavkirke. Husene på Jørundgard er fullt tidsriktig innredet med bla rekvisitter fra filminnspillingen.

På Sel ligger også Nord-Sel kirke der statuen av Kristin Lavransdatter er plassert. Denne ble gitt som gave av Aschehoug forlag i 1982. Pilegrimsleden som ble åpnet i 1997 går forbi gården.
Besøk hjemmeside

 

Sjoa Rafting 

Sjoa Rafting AS er en allsidig aktivitetsbedrift med rafting som hovedaktivitet. Vår beliggenhet ved Sjoas bredd i Heidal, gjør at vi har den best tenkelige lokalisering ved Europas beste raftingelv. Dette gjør rafting og elvebrett til helt naturlige hovedaktiviteter.
Sjoa Rafting AS tilbyr skreddersydde aktivitetsopplevelser for enkeltpersoner, grupper, bedrifter, skoleklasser, utdrikningslag, etc..
Velg mellom rafting, juving, elvebrett og mye annet, alt dette på og rundt Europas beste raftingelv: Sjoa. Dette er viktige valg som du skal overlate til profesjonelle!
Besøk hjemmeside


Øien Øvre Hesteaktiviteter
Vi tilbyr spennende hesteaktiviteter hele året rundt. På setra har vi i tilegg to små hytter og et gammelt fjøs som er ombygd til overnattingsted.
Øien Øvre er en gård som ligger i Heidal, nær Jotunheimen og Rondane. 
Vi tilbyr hesteaktiviteter året rundt. Ta kontakt så skreddersyr vi et opplegg for deg. 
Besøk hjemmeside


Langrenn på Høvringen
Løypenettet på Høvringen er spektakulært, med Rondanemassivet som kuliss og 120 kilometer med preparerte langrennsløyper.
De høytliggende langrennsløypene i Rondane er varierende og spektakulære. Mye av løypenettet går over skoggrensen og kan være værutsatt. Til gjengjeld er omgivelsene fantastiske. 
Det er også mange fine stoppesteder langs skiløypene. Både Smuksjøseter, Peer Gynt-Hytta, Putten Seter og flere serverer nystekte vafler og kakao for skiløpere i alle aldre.
Løypenettet er knyttet sammen med Mysusæter lenger sør – og Trolløypa som fortsetter helt til Lillehammer. Høvringen alene byr på 120 kilometer oppkjørte lanngrennsløyper, i både skog og høyfjell.
Les mer