Ottamartnan

Martnasopplevelser siden 1897

Påmelding

Ottamartnan 

Velkommen til Ottamartnan 1.-3.oktober 2021

 

***

 

Pressemelding 17. juni 2020

fra Anita Koot, styreleder Otta Handels- og Næringsforening.

Ottamartnan 2020 blir avlyst

«Det er med tungt hjerte at vi nå må avlyse Ottamartnan for første gang siden 1897. Den 123. Ottamartnan blir dessverre umulig å arrangere med de strenge smitteverntiltakene som er nødvendig». 

Styret i Otta Handels- og Næringsforening og arbeidsgruppa for Ottamartnan har ventet i det lengste med å ta denne triste beslutningen.

– «Vi jobber nå for å få til tidenes Ottamartna helga 1.-3. oktober 2021. Håper at både utstillere, tivoli, dugnadsgjengen og publikum har forståelse for denne ekstraordinære situasjonen og blir med på å lage folkefest når det blir lov igjen», sier styreleder Anita Koot i Otta Handels- og Næringsforening.

– «Vår gode samarbeidspartner Hugos Tivoli melder om store utfordringer rundt denne situasjonen for familieeide tivoli og sirkus i Norge, og det knytter seg usikkerhet rundt deres framtid. Vi vil gjøre alt vi kan for å kunne støtte opp om deres arbeid. En Ottamartna uten tivoli blir ikke det samme!» fortsetter Koot.

Ottamartnan er en av regionens største og viktigste arrangement både for lokalbefolkningen og tilreisende i alle aldre. Inntektene fra dette arrangementet er viktig både for næringsdrivende og lokale lag og foreninger. Denne årlige begivenheten markerer et skille i den lokale tidsregningen. «Fyrry og ette’ martnan» er like viktig som påske og jul. Det vil antakeligvis bli et mindre arrangement den opprinnelige martnashelga, men på grunn av myndighetenes begrensninger for arrangement, er omfanget uklart enda.

Mer informasjon:

Styreleder Anita Koot – tlf. 99009653 – anita@aktivotta.no 

Ottamartnan 2021

Martnans historie

Ottamartnan startet Nea lina i 1897. Nå er Ottamartnan og martnaslivet tilbake der det hele startet for 124 år siden. Martnasplassen lå Nea lina i det som i dag er Parken. Ku og hest skiftet eiere på denne første tirsdagen i oktober, og etterpå var det fest.

Les mer

Finn flotte, glemte skatter

Brukt-og antikksalg er en godt besøkt post på programmet til Ottamartnan. Forsamlingslokalet Solvang, som ligger i sentrum, fylles opp med mange flotte brukt-og antikkvarer. Her har du mulighet til å finne noe ikke alle andre har. Og ikke minst, er det miljøvennlig!

Ønsker du å stille ut?

Les mer om utstilling på Ottamartnan, og send inn søknadsskjema for å stille ut her.

For utstillere